1 800 - 0452 00 admin@kayapati.com

Hondenschool

Veel pups / honden vinden het leuk om samen met de baas actief te zijn. Bent u op zoek naar een leuke gehoorzaamheidscursus of een leuke cursus waarbij uw hond zijn neus kan gebruiken, dan bent u bij ons op het juiste adres.

Gehoorzaamheid trainen we door middel van korte spellen. Leuk, effectief en voor iedereen! Door middel van concept trainen creëren we voor iedere hond en eigenaar de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen en successen te behalen.

Detectie en Mantrailen zijn de cursussen die we aanbieden waarbij uw hond zijn neus kan gebruiken.

Hieronder vindt u de planning en meer informatie over de cursussen die door ons worden gegeven. Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op.

 

OP DIT MOMENT HEBBEN WIJ EEN ZOMERSTOP. ONZE CURSUSSEN STARTEN WEER IN DE EERSTE WEEK VAN SEPTEMBER.

Heeft u belangstelling in een van onze cursussen, dan kunt u het beste contact met ons opnemen.

 

Rooster:

Dinsdag 18.30 uur        - Detectie

Woensdag 18.30 uur    - Gehoorzaamheid

Donderdag 18.30 uur   - Detectie

Vrijdag 18.30 uur          - Puppy cursus

Zaterdag 8.30 uur         - Combi Detectie - Mantrailen

Zaterdag 13.30 uur       - Mantrailen

 

Schrijf je nu in.

info@dewitte-hoeve.nl

0412-648 682

 

 

GEHOORZAAMHEIDSCURSUSSEN

“Trainen door middel van korte spellen. Leuk, effectief en voor iedereen!”

Door middel van concept trainen creëren we voor iedere hond en eigenaar de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen en successen te behalen.

Luistert je hond niet (altijd)? Of wil je juist je hond extra uitdagen? Probeer eens concepttraining. Leer je hond nóg beter kennen. Met lol en plezier voor jullie beiden.

Bij concept trainen geen strikte programma’s en opdrachten, maar juist korte oefeningen die passen bij jouw hond. Het karakter van jouw hond is leidend; we kijken naar welke vaardigheden hij al in meer of mindere mate bezit. Spelenderwijs gaan we aan de slag om deze (verder) te ontwikkelen. Denk aan: focus houden, keuzes maken, doorzettingsvermogens tonen en meer.

Door te kijken naar zijn houding en reacties tijdens de korte spellen/oefeningen wordt jouw hond niet alleen uitgedaagd maar leert hij ook omgaan met situaties die voorheen lastig waren. En als bonus begrijp jij beter waarom je hond op een bepaalde manier reageert.

Met als resultaat: simpele oefeningen die je dagelijks met je hond kunt doen, die jullie beiden plezier bieden én een betere verstandhouding.

Puppy cursus

Voor pups vanaf 8 weken tot 6 maanden.

Een pup moet nog heel veel leren in zijn jonge leventje. Zijn hondse gedragingen zijn voor hem volkomen normaal en natuurlijk (denk aan kauwen op diverse materialen, plassen waar hij wil, blaffen als hij ergens bang van is of juist vrolijk is, opspringen om ergens bij te kunnen etc.). Echter om in harmonie met mensen samen te leven is het handig als wij als zijn baas hem leren welk gedrag we wenselijk vinden en welk gedrag niet. Socialisatie en opvoeding zijn dan ook van het grootste belang in de eerste maanden van zijn leven. Alles wat we de pups leren, gaat zonder dwang, maar met het belonen van positief gedrag. Eigenlijk is deze cursus meer een socialisatie en opvoedcursus.

Zoals bij al onze lessen wordt er geoefend door middel van korte oefeningen die verpakt zijn als spel, waardoor het voor baas en hond leuk is om te doen. Bij de puppy’s leggen we de basis voor het concept trainen en leert je pup al dat hij zelf invloed heeft op een gebeurtenis. Door hem zelf keuzes te laten maken en te laten ervaren welk gedrag hem nu het meeste oplevert, leert je pup het snelste. Door hem ook veel te belonen voor goed gedag dat hij zelf al laat zien, zal hij het nog meer laten zien. En zo zal je kleine pup heel snel gaan begrijpen dat hij bepaalde dingen beter wel en andere beter niet kan doen. En op deze manier zie je ook snel welke life skills je pup nog moet ontwikkelen en welke hij misschien al in grote mate heeft. We denken hier dan bijvoorbeeld aan doorzettingsvermogen, impulscontrole, focus, zelfvertrouwen, kunnen nadenken in opwinding, generalisatievermogen etc.

Cursusduur
9 lessen van een uur en 1 theorieles

Cursuslocatie
De lessen zullen plaatsvinden op onze eigen terrein in Macharen

Groepsgrootte
Maximaal 6 deelnemers per cursus ( minimale leeftijd 14 jaar)

Kosten
€ 150,- per cursus

 

Basis cursus

Vanaf 6 maanden voor cursisten die nog nooit bij ons hebben gelest. Honden die om wat voor een reden dan ook nog geen basistraining hebben gehad of bijvoorbeeld herplaatsers die moeten wennen aan hun nieuwe baasje en vice versa.
Als opvolgende cursus voor honden die bij ons de puppycursus hebben gedaan. (ook als ze dan nog jonger zijn dan 6 maanden)

De honden in deze cursus gaan vooral leren om in het dagelijks leven op een fijne manier te functioneren, voor zowel de hond als de baas. Een hond die nog geen echte opvoeding heeft gehad en ouder is dan 6 maanden, heeft eigenlijk al een enorme achterstand op zijn leeftijdgenootjes die dat wel hebben gehad. Deze basic cursus is dan een must om de basis van deze opvoeding en diverse life skills aan te leren.

Zoals bij al onze lessen wordt er geoefend door middel van korte oefeningen die verpakt zijn als spel, waardoor het voor baas en hond leuk is om te doen. Bij de basic gaan we verder met het concept trainen en leert je hond dat hij zelf invloed heeft op een gebeurtenis. Door hem zelf keuzes te laten maken en te laten ervaren welk gedrag hem nu het meeste oplevert, leert je hond het snelste. Door hem ook veel te belonen voor goed gedag dat hij zelf al laat zien, zal hij het nog meer laten zien. En zo zal je hond heel snel gaan begrijpen dat hij bepaalde dingen beter wel en andere beter niet kan doen. En op deze manier zie je ook snel welke life skills je hond nog moet ontwikkelen en welke hij misschien al in grote mate heeft. We denken hier dan bijvoorbeeld aan doorzettingsvermogen, impulscontrole, focus, zelfvertrouwen, kunnen nadenken in opwinding, generalisatievermogen etc.

Cursusduur
9 lessen van een uur en 1 theorieles

Cursuslocatie
De lessen zullen plaatsvinden op onze eigen terrein in Macharen

Groepsgrootte

Maximaal 6 deelnemers per cursus ( minimale leeftijd 14 jaar)

Kosten

€ 150,- per cursus

 

Basis Plus cursus
Voor honden die minimaal een Basis cursus met goed gevolg hebben doorlopen.

Na het aanleren van diverse life skills in de Basic cursus gaan we in deze cursus aan de slag om meer stabiliteit te creëren wanneer de afleiding groter is.

Zoals bij al onze lessen wordt er geoefend door middel van korte oefeningen die verpakt zijn als spel, waardoor het voor baas en hond leuk is om te doen. Bij de basic plus gaan we verder met het concept trainen en leert je hond dat hij zelf invloed heeft op een gebeurtenis.

Door hem zelf keuzes te laten maken en te laten ervaren welk gedrag hem nu het meeste oplevert, leert je hond het snelste. Door hem veel te belonen voor goed gedag dat hij zelf al laat zien, zal hij het nog vaker laten zien. En zo zal je hond heel snel gaan begrijpen dat hij bepaalde dingen beter wel en andere beter niet kan doen. En op deze manier zie je ook snel welke life skills je hond nog moet ontwikkelen en welke hij misschien al in grote mate heeft. We denken hier dan bijvoorbeeld aan doorzettingsvermogen, impulscontrole, focus, zelfvertrouwen, kunnen nadenken in opwinding, generalisatievermogen etc.

Cursusduur
10 lessen van een uur.

Cursuslocatie
De lessen zullen plaatsvinden op onze eigen terrein in Macharen

Groepsgrootte
Maximaal 4 deelnemers per cursus ( minimale leeftijd 14 jaar)

Kosten
€ 150,- per cursus

 

Junior cursus
Voor honden die minimaal een Dogs Basic en Dogs Basic plus met goed gevolg hebben doorlopen.

In deze cursus komen alle elementen aanbod. We gaan werken aan stabiliteit. We gaan commando’s die jullie al kennen stabieler maken en nieuwe commando’s aanleren. Wanneer de groep het toelaat wordt er los gewerkt. Daarnaast zullen er diverse “fun” elementen aanbod komen. We zullen aan de slag gaan met werken op afstand met behulp van targets, stuuroefeningen komen aan bod, maar ook apporteren is een onderdeel van de cursus. We gaan dus verder bouwen aan de basis die je in de basic en basic plus hebt geleerd.

Indien je je aanmeldt voor deze cursus, gaan we ervan uit dat hond geen reactiviteit naar andere honden vertoont waardoor hij wellicht te veel afgeleid zal zijn door de aanwezigheid van andere honden. Dit zou zijn leerproces te zeer storen en dan is het moeilijk om echt vooruitgang te boeken. Twijfel je hierover, neem dan even contact op met je instructeur

Cursusduur
10 lessen van een uur

Cursuslocatie
De lessen zullen plaatsvinden op onze eigen terrein in Macharen

Groepsgrootte

Maximaal 4 deelnemers per cursus ( minimale leeftijd 14 jaar)

Kosten
€ 150,- per cursus

 

SPEUR CURSUSSEN

Elke hond heeft een neus en daarmee kunnen ze perfect ruiken. Honden gebruiken van nature hun neus om te zoeken naar voedsel, voor het onderzoeken van geuren van andere honden, andere dieren en mensen, enz. Door training en oefening kunnen honden met hun goed werkende neus ook een geurbron opsporen. Ze hebben de capaciteit om verschillende geuren van elkaar te onderscheiden.

 

Detectie cursus

Detectie is een vorm van neuswerk waarbij we gebruik maken van de natuurlijke driften van de hond en geleerd wordt om een specifieke geurstof of geurbron op te sporen.

Detectie is toegankelijk voor alle honden en alle niveaus. Ook pups mogen meedoen tot seniorhond en van beginner tot inzethond. De training wordt aangepast aan het niveau van het team, dus elke hond kan mee doen. We bieden training op maat met een persoonlijk leerplan en groeimogelijkheden.

Je hond zijn zelfvertrouwen groeit omdat hij gemotiveerd wordt in zijn instinctief gedrag. Voor onzekere honden kan het net een zetje zijn om ze net dat meer stabiliteit en vertrouwen te geven.

Voor de hond is het een leuke geestelijke uitdaging die ook veel mentale energie van de hond vergt, maar de beloning is des te groter.

We gaan de hond een bepaalde geur aanleren, denk hierbij aan kaneel - koffie - wiet - vanille - tabak. Als je hond de geur met behulp van de lessen aan gaat leren zal hij deze overal terug vinden waar deze verstopt zitten.

Cursusduur
10 lessen van een uur

Cursuslocatie
De lessen zullen plaatsvinden op onze eigen terrein in Macharen

Groepsgrootte

Maximaal 4 deelnemers per cursus ( minimale leeftijd 14 jaar)

Kosten
€ 150,- per cursus

 

Mantrailen cursus

Mantrailen is een geweldige bezigheid voor baas en hond in de natuur. Tijdens het mantrailen werken jullie als een team en versterk je de onderlinge band. Mantraulen is geschikt voor iedere hond, van groot tot klein en van jong tot oud! Het werken met zijn neus vindt hij fantastisch!
Je leert kijken naar de lichaamstaal van je hond, en ziet hoe hij helemaal in zijn element is als hij mag doen wat hij graag doet; zijn neus gebruiken!
10 minuten speuren is voor de hond veel intensiever dan een uurtje wandelen!

Mantrailen kan iedere hond, ongeacht ras/kruising en leeftijd. Het is wel zo dat de ene hond het sneller oppikt dan de andere hond. Hoe eerder men begint met speuren des te beter is het. Jong geleerd is oud gedaan.

Het is voor de hond een uitdaging om het juiste menselijke spoor te volgen. Als handler leer je de lichaamstaal van je hond te lezen. Daarnaast leer je tijdens de lessen hoe je moet handelen bij zijpaden en kruisingen en hoe je de speurlijn het beste kunt hanteren. Ook de invloeden van verschillende weers- en omgeving omstandigheden komen aan bod.

Cursusduur
10 lessen van een uur

Cursuslocatie
De lessen zullen plaatsvinden op een locatie in het bos in de omgeving van Oss

Groepsgrootte

Maximaal 4 deelnemers per cursus ( minimale leeftijd 14 jaar)

Kosten
€ 150,- per cursus

 

OVERIGE CURSUSSEN

Privé training
Wilt u liever een privé training volgen, dan is dat geen enkel probleem. Informeer naar de mogelijkheden.

Workshops
Wilt u een een leuke workshop detectie of speuren volgen, informeer dan naar de mogelijkheden.

 

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

info@dewitte-hoeve.nl

0412-648682